Repair Café Zeist

Hebt u er genoeg van dat alles steeds sneller stuk gaat? Legt u zich daar niet bij neer en wilt u het voorwerp in gebruik houden? Komt u dan samen met ons uw kapotte spullen repareren, tijdens een Repair Café. Wij organiseren in Zeist al sinds november 2012 een Repair Café. Eerst om de maand, maar vanaf september 2014 maandelijks, om in de behoefte te kunnen voorzien en mensen niet te lang te laten wachten totdat zij voor reparatie terecht kunnen.

Wij hopen veel mensen te kunnen helpen. Mensen die nog niet weten wat ze kunnen verwachten moeten vooral even verder lezen, of beter nog: langskomen! Op steeds meer plaatsen in Nederland worden de laatste jaren Repair Cafés georganiseerd. Het voorziet in een groeiende behoefte. Om nog meer mensen te bereiken vragen wij u om vrienden en bekenden voor wie dit mogelijk interessant kan zijn te tippen. Dus: hoort zegt het voort! Het Repair Café in Zeist is iedere 2e zaterdag van de maand open, behalve tijdens schoolvakanties en feestdagen.

Het Repair Café wordt gehouden door onze enthousiaste en handige vrijwilligers. De Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om het (samen) repareren van kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Bezoekers nemen van huis kapotte spullen mee met eventueel de vervangende onderdelen, indien het probleem bekend is. In het Repair Café gaan ze samen met de aanwezige, deskundige vrijwilligers aan de slag. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. De ervaring leert dat mensen vanzelf in gesprek raken met reparateurs en gelijkgestemden en tips en ervaringen uitwisselen. Het repareren is leerzaam, iedereen heeft weer andere kennis en handigheidjes. Afkijken mag hier. Misschien durft u iets niet goed zelf (alleen) te repareren; hier kunnen wij samen op een veilige manier aan de slag.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Het Repair Café brengt daar verandering in! In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen op een duurzamer manier te laten leven. Minder weggooien betekent immers minder afval en minder verspilling van grondstoffen en energie bij de productie van vervangende artikelen. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen! Kijk voor meer informatie over het Repair Café op de site van de landelijke stichting waar ook Zeist bij aangesloten is http://www.repaircafe.nl.

U kunt voor vragen of interesse voor vrijwilligerswerk bij het Repair Café (organisatorisch of uitvoerend) mailen naar repaircafezeist@gmail.com. Nu wij iedere maand een Repair Cafe organiseren is er ruimte voor extra vrijwilligers. U helpt er niet alleen anderen mee, het is ook gewoon leuk om te doen. Benieuwd of het ook iets voor u is, kom dan eens langs.