Groene Pluim!

By Henk@mirckle.nl|26 januari 2019|Nieuws|

Rode Pluim voor Eet Mee, Groene voor Repaircafé Zeist

Stichting Eet Mee en Repaircafé Zeist hebben de Rode en Groene Pluim van GroenLinks gewonnen voor hun bijzondere bijdragen aan een sociaal en duurzaam Zeist. Eet Mee koppelt gastgezinnen aan mensen die graag af en toe bij iemand aan tafel komen. Hierbij is er extra aandacht voor vluchtelingen, ouderen en studenten. Repaircafé Zeist geeft spullen een tweede leven en helpt inwoners om deze zelf te repareren, onder het genot van een kopje koffie en een praatje. Het is de vierde maal dat GroenLinks de Pluimen uitreikte. Vorig jaar waren Samen Oplopen en Lilly’s Plastic Pick-up Project de gelukkige winnaars.

Naast Eet Mee waren ook Netwerk Gewoon Samen en het Gilde Zeist genomineerd voor de Rode Pluim. Voor de Groene Pluim waren naast Repaircafé Zeist ook Austerlitz Duurzaam en Deelbakfiets Zeist genomineerd. Fractie en bestuur van GroenLinks Zeist hebben uit een grote lijst met sociale en duurzame initiatieven de nominaties vastgesteld. Daarna hebben de leden van de afdeling de winnaar bepaald.

Plaatsvervangend voorzitter Hans Snel maakte de winnaars bekend tijdens de goedbezochte nieuwjaarsborrel in het Torenlaantheater. Lilly, de winnares van vorig jaar, overhandigde de groene wisseltrofee aan voorzitter Tetske Haalboom van Repaircafé Zeist. Wethouder Laura Hoogstraten maakte Annelies Kastein van Eet Mee blij met de rode wisseltrofee.

De Rode Pluim is een kunstwerk van voormalig GroenLinks raadslid Arend Knot, getiteld ‘Rainbow Warrier’. De Groene Pluim, een soort bijenkorf, is gemaakt door Sebas van Atelier Totem.

Share this Post: